تداوم محاصره غزه سبب شده است که جوانان فلسطینی ارسال بالُنهای آتشزا به سمت اراضی اشغالی را از سر بگیرند و بیشتر شهرکهای صهیونیستی مجاور نوار غزه زیر باران بالنهای آتشزا قرار دارد.
عملیاتهای مقاومتی در کرانه باختری، قدس اشغالی به شدت علیه صهیونیستها تشدید شده است و در کنار آن شاهد تظاهرات ساکنان غزه در نزدیکی دیوار حائل هستیم. در فاصله ۲۲ تا ۲۸ ماه جاری میلادی شاهد ۲۱۵ عملیات مقاومتی بودهایم که ۲۵ مورد آن تیراندازی بوده است. مبارزان فلسطینی خودروهای اشغالگران را به آتش کشیدهاند.
در کنار این اقدامات مبارزان فلسطینی، واکنش موشکی مقاومت فلسطین به حملات صهیونیستها به غزه و ایجاد نوعی بازدارندگی از سوی فلسطینیها، آنچه سخت صهیونیستها را مستاصل کرده است؛ بادبادکها و بالنهای آتشزاست. ساخت آنها زمان زیادی نمیبرد و خرج زیادی ندارد؛ اما از همه جنگندههای مدرن دولتهای عربی و ساخت آمریکا کارآمدتر است.
این بادبادکها و بالنهای آتشزا سلاح فقیران محاصره شده و گرسنگان غزه و ستون اصلی نیروی هوایی فلسطین است که در میان اسرائیلیها وحشت ایجاد کرده است.
در پی ادامه محاصره غزه و تعطیلی گذرگاههای این باریکه، جوانان فلسطینی ارسال بالُنهای آتشزا به سمت اراضی اشغالی را از سر گرفتهاند و بیشتر شهرکهای صهیونیستی مجاور نوار غزه زیر باران بالنهای آتشزا قرار دارند. درپی ارسال بالنهای آتشزا توسط جوانان انقلابی فلسطین آتش سوزی شدیدی در شهرکهای مجاور نوار غزه ازجمله شهرکهای «کوسویم» و «بئیری» شکل گرفته است.
اما بادبادک یا بالنآتشزا چیست؟
جوانان فلسطینی با بستن مواد اشتعالزا به بادباکها آنها را به سوی اراضی اشغالی میفرستند. استفاده از بادبادکها و بالنهای آتشزا طی راهپیماییهای بازگشت در مرز نوار غزه مرسوم شد و تا کنون به صدها هکتار از اراضی شهرکهای مجاور غزه آسیب زده است.
راهپیمایی بازگشت از ۳۰ مارس ۲۰۱۸ (۱۰ فروردین ۱۳۹۷) در راستای تأکید بر حق بازگشت، اعتراض به محاصره غزه و نیز انتقال سفارت آمریکا به قدس، در مرز غزه با فلسطین اشغالی آغاز شد.
صهیونیستها کلافه شده و به وحشت افتادهاند
بالنهای آتش زا به تنهایی فاجعهای برای رژیم صهیونیستی ایجاد کرده است. در آغاز کسی به آن اهمیت زیادی نمیداد، اما اکنون مزارع و اقتصاد این رژیم زیان زیادی دیده است و به خاکستر تبدیل شده است. نتانیاهو در سخنانی اعتراف کرد که مساله بادبادکها و بالنهای آتشزایی که به سمت شهرکهای صهیونیست نشین فرستاده میشود، چالشی برای تل آویو به شمار میروند باید با در پیش گرفتن فن آوری لازم فکری به حال مقابله با این بالنها کرد.
یکی از شهرکنشینان اسرائیلی ضمن سرزنش مسئولان رژیم صهیونیستی به یک رسانه این رژیم گفت: «من این فکر را دارم که چمدانم را ببندم و از اینجا بروم، چراکه نمیتوانیم بدانیم که آیا آتش سوزیها به شهرکها خواهد رسید یا خیر».
وزارت جنگ رژیم صهیونیستی تخمین زده است که تنها ظرف دو ماه حدود ۱۲۰۰ بادبادک و بالن آتشزا از نوار غزه به پرواز درآمده است که حدود ۵۰۰ عدد آن را ارتش صهیونیستی، ساقط کرده است. حداقل ۷۰۰ عدد این بادبادکها با فرود در مزارع صهیونیستها، حداقل به طور مجموع بیش از بیست کیلومتر مربع را به آتش کشیده است. تل آویو با وجود تهدیدها و حملات هوایی خود نتوانسته است یک راه حل نظامی برای اوضاع و راه حلی تکنولوژیک برای مقابله با بالنهای آتشزا بیابد
مقامات رژیم صهیونیستی تخمین زدهاند که آتشسوزیِ اراضی و مزارع شهرکنشینان مجاور نوار غزه ناشی از بادبادکهای آتشزا، بیش از سه میلیون دلار به آنها خسارت وارد کرده است. آتش نشانان رژیم صهیونیستی به دنبال کثرت آتش سوزیها دچار فرسایش شده و دائماً در حال آماده باش به سر میبرند.
این بادبادکها و بالنهای آتشزا سبب توقف تردد در برخی جادهها شده و کار به جایی رسید که تردد قطارها در مناطق شمالی نوار غزه متوقف شد. تل آویو با وجود تهدیدها و حملات هوایی خود نتوانسته است یک راه حل نظامی برای اوضاع و راه حلی تکنولوژیک برای مقابله با بالنهای آتشزا بیابد.
فرجام سخن
درباره چرایی از سرگیری ارسال بالنهای آتشزا باید گفت این اقدام فلسطینیان در واقع تلاشی برای به حرکت درآوردن آبهای راکد در پرونده شکستن و برچیدن محاصره ظالمانه رژیم صهیونیستی است که از ۱۷ سال قبل تاکنون برقرار است و نیز تلاشی برای حل بحران اقتصادی است که غزه با آن دست و پنجه نرم میکند. از سویی تنش در مرز غزه با فلسطین اشغالی را میتوان با حوادث مسجدالاقصی و قدس اشغالی و ادامه جنایات رژیم صهیونیستی هم مرتبط دانست.
در واقع بالنهای آتشزا به مثابه پیامهای سیاسی هستند که ارسال میشود و هدفش کسب امتیازهای اقتصادی است. هدف این است که رژیم صهیونیستی مجوزهای بیشتری به فلسطینیها بدهد و اجازه صادرات محصولات کشاورزی از غزه را بدهد. غزه در حال حاضر با بحران اقتصادی شدیدی روبرو است به ویژه که صهیونیستها در گذرگاهها محدویتهای شدیدی اعمال کردهاند. در واقع این اهرم فشاری علیه رژیم صهیونیستی است.
رژیم صهیونیستی برای مقابله با این اقدامات مقاومتی جوانان فلسطینی به بمباران مواضع حماس در غزه روی آورده است تا به خیال خام خود جوانان به پاخاسته را بترساند تا از ارسال بالنهای آتشزا دست بردارند؛ اما این تلاشها تاکنون راه به جایی نبرده است و شاهد تداوم این روند هستیم.
آنچه در پایان میتوان گفت این است که بالنهای آتشزا سلاحی بسیار ساده اما بسیار راهبردی هستند که تل آویو را به شدت عاجز و ناتوان ساخته است و هزینههای زیادی روی دست صهیونیستها گذاشته است. با ادامه این روند یعنی آتش و زبانه شهرکهای صهیونیست نشین اطراف غزه اوضاع دشواری دارند. اینکه مساحت گستردهای از اراضی کشاورزی تحت اشغال صهیونیستها به آتش کشیده میشوند و این رژیم هم در واکنش به آن، مواضع گروههای مقاومت را هدف قرار میدهد اوج استیصال و کلافه بودن مقامات صهیونیست را نشان میدهد. هر ابزاری تبدیل به مقاومت در برابر اشغالگران شده است؛ حتی بالنها.
بالنهای آتشزا به سلاحی مخوف تبدیل شده است. سلاح جدید مقاومت خواب را از چشم صهیونیستها ربوده و به ویژه شهرک نشینان به شدت از خسارات زیادی که به آنها وارد میشود، خشمگین هستند.
تمامی ابزارهای مقاومتی مسالمت آمیز و قانونی هستند و به هوا فرستادن بالنها بیانگر خشم مردمی است و شاید بتواند جهانیان را به سمت حمایت از خواستههای بحق ملت فلسطین؛ به ویژه در زمینه حق بازگشت، لغو محاصره غزه، زندگی شرافتمندانه و رهایی از زیر یوغ اشغالگری سوق دهد.