این حال این گمانه زنی به طور جدی مطرح است که دامنه تنش ایالات متحده با چین اکنون به اروپا نیز سرایت کرده و در این میان آلمان اولین کشور اروپایی است که به سمت هم صدایی با امریکا در تنش با چین پیش می رود.
چین سیگنال های متناقضی به آلمان می فرستد. دولت پکن سفر کریستین لیندنر، وزیر دارایی فدرال را که میخواست چهارشنبه گذشته با همتای خود لیو کان ملاقات کند، لغو کرد.
این در حالی است که وزیر امور خارجه چین روز سه شنبه در سفری غیرمنتظره به برلین خواهد رفت تا با همتای خود آنالنا بائربوک دیدار کند.
قرار بود وی عصر سهشنبه اول به چین سفر کند و سپس روز پنجشنبه در ژاپن با وزرای دارایی گروه هفت کشور صنعتی (G7) ملاقات کند. این اولین دیدار این سیاستمدار حزب دموکرات آزاد با همتای چینی خود در پکن می بود. اما روز دوشنبه در برلین گفته شد که وزارت دارایی چین در آخر هفته درخواست کرد تا مذاکرات برنامه ریزی شده برای 10 می به علت مشکلات برنامه ریزی به تعویق بیفتد.
با این حال، این واقعیت که یک دیدار از قبل تنظیم شده به دلیل مشکلات برنامه ریزی لغو می شود، نشان می دهد که در حقیقت دلایل دیگری پشت این ماجرا وجود دارد. یکی از این موارد می تواند سفر بتینا استارک واتزینگر، هم حزبی لیندنر و وزیر تحقیقات در پایان ماه مارس به تایوان باشد.
لیندنر نیز در سال 2019 نارضایتی مقامات قدرتمند پکن را برانگیخته بود. او در آن زمان به عنوان رئیس حزب دمکرات آزاد، از هنگ کنگ دیدن کرد و نه تنها دفتری را برای بنیاد نائومان که به حزب دمکرات آزاد نزدیک است، تاسیس کرد، بلکه با نمایندگان مخالف نیز ملاقاتی انجام داد.
این واقعیت که وزیر امور خارجه چین در این هفته از آلمان، فرانسه و نروژ دیدن خواهد کرد، تأیید می کند که پکن ممکن است با حزب دمکرات آزاد “مشکل” داشته باشد. سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز دوشنبه گفت که این وزیر به دعوت وزیر امور خارجه آلمان و همکاران فرانسوی و نروژی او از 8 تا 12 می از این سه کشور دیدار خواهد کرد. وی جزئیات بیشتری ارائه نکرد.
با این حال این گمانه زنی به طور جدی مطرح است که دامنه تنش ایالات متحده با چین اکنون به اروپا نیز سرایت کرده و در این میان آلمان اولین کشور اروپایی است که به سمت هم صدایی با امریکا در تنش با چین پیش می رود.
مانفرد شفرز