علیرضا زاکانی اصطلاح جالبی را در دوره انتخابات ریاست جمهوری به کار برد که این روزها نسبت به برخی از اصلاح طلبان و صاحب منصبان و کارگزاران پیشین کشور کاربرد دارد. لفظ «پررویی نجومی» که زاکانی در مناظرات از آن استفاده کرد هر چند وقت یک بار می تواند مشمول حال عده ای از این حضرات گردد. در تازه ترین نمونه آن، می توان به مطلب جدیدی که توسط روزنامه شرق منتشر شده است، اشاره کرد. این روزنامه که ید طولایی در این قبیل کارها دارد و در شروع حوادث دو ماه گذشته کشور نقش داشته، در مطلبی مدعی شده است که دولت و مجلس فعلی، ضعیف ترین دولت و مجلس در 40 سال اخیر هستند.
به گزارش بولتن نیوز، نویسنده روزنامه شرق مدعی شده است که « پارادوکس تلخ این روزها این است که پیچیدهترین مسائل بحرانساز اقتصادی و اجتماعی در دوره ضعیفترین دولت و مجلس دستکم در چهار دهه اخیر رخ داده که حتی نشانی از درک اهمیت و ابعاد این مسائل دیده نمیشود.». این ادعا در حالی توسط شرق طرح می شود که هنوز دو سال هم از پایان فاجعه 8 ساله دولت تدبیر و امید نگذشته و خود آن حضرات تا 8 سال همه کارها را گردن دولت قبل و قبل تر می انداختند. میراث بر جای مانده از همان دولت و سیاست های غلط اقتصادی، سیاسی و فرهنگی پی گرفته شده در آن دوره، کشور را به این وضعیت دچار کرده است.
اگر تنها اشاره ای گذرا به فجایع طلبکاران امروز بیندازیم، می توان لیستی بلند بالا تهیه کرد تا مشخص شود کدام دولت و مجلس ضعیف ترین های ادوار انقلاب اسلامی بوده اند و نارضایتی های اجتماعی امروز و بی اعتمادی گروهی از ملت به دولتمردان و کارگزاران کشور، بابت چه مسائلی بوده است. حوادث دی ماه 96 و آبان 98، سقوط توقف ناپذیر بورس، فاجعه کرونا و ناتوانی در تهیه واکسن مورد نیاز کشور، اعتراضات پی در پی اصناف و کارگران، تحویل گرفتن دولت در سال 92 با دلار 3180 تومانی و تحویل آن در سال 1400 همراه با رشد 686 درصدی و نرخ دلار 25 هزار تومانی و در آخر حماسه سلفی با موگرینی تنها گوشه ای کوچک از تابلوی زشت و بزرگی است که در آن بازه زمانی توسط ایشان ترسیم شده است.
برای دقیق تر شدن بحث به دو سه آمار مستند در پایان دولت تدبیر و امید اشاره می شود تا بهتر معلوم شود که تا چه میزان وقاحت در مطلب جدید روزنامه شرق، موج می زند. طبق آمار رسمی درآمد سرانه کشور در سال 92 رقم 6.1 میلیون تومان بوده که در سال 99 این عدد به 4.9 میلیون تومان کاهش پیدا کرده است. از سوی دیگر آمار تورم در همین سال 99 به عدد 47.1 درصد طبق آمار بانک مرکزی رسیده است. همین وضعیت در مورد نقدینگی هم وجود دارد به طوری که در سال92 عدد 639 هزار هزار میلیارد ثبت شده و در سال 99 به 3475 هزار هزار میلیارد تومان رسیده است. در حوزه بدهی بخش دولتی به بانک مرکزی هم با رشد 235 دصدی در دول یازدهم و دوازدهم رو به رو بوده ایم.
حال سوال ما از روزنامه شرق و سایر اصلاح طلبان و تدبیریون طلبکار این است که اساسا چگونه رویتان می شود با این آمارها از دولت سیزدهم انتقادی هم داشته باشید؟! آن چه که شما با ملت ایران در طول 8 سال مدیریت خود انجام دادید و بلایی که در حوزه های گوناگون بر سر کشور آوردید، در طی جنگ نظامی هم بر سر یک کشور نمی آمد. البته که این راه و روش شماست و انتظاری بیش از این هم نیست اما حداقل برای شعور مردم ارزش قائل شوید و در فاصله کمتر از یک سال و نیم از روی کار آمدن دولت جدید که حداقل چند کار اثرگذار انجام داده است و چیزی در کارنامه خود دارد تا از آن دفاع کند، انقدر وقیحانه نقش منتقد و مصلح اجتماعی به خود نگیرید.