سپهر خلجی در نشست برخط تخصصی وارونگی افکار عمومی اظهار داشت: یکی از موضوعات مهم برای نظام حکمرانی افکار عمومی است؛ زیرا دولت ها و نظامها بدون توجه به افکار عمومی نمی توانند برنامه ریزی کنند و در موضوعات مهم و راهبردی اگر توجه لازم را به افکار عمومی نداشته باشند، به احتمال زیاد آن برنامه با شکست مواجه میشود.
وی با اشاره به کار پژوهشی از دو سال پیش در مورد این موضوع، گفت: با حدود ۴۳ نفر از اساتید دانشگاه در رشتههایی چون ارتباطات و روانشناسی اجتماعی و فعالان رسانه گفتوگو کردیم و مجموعه تلاش ها در قالب کتابی به نام وارونگی افکار عموی توسط خبرگزاری فارس چاپ شد. موضوع کتاب وارونگی افکار عمومی به لحاظ پژوهشی جدید است و محتوایی غیرتکراری و عمیقا کاربردی دارد. یکی از ویژگی های دیگر کتاب اینکه به صورت میانرشتهای و فرارشتهای به موضوع پرداخته است.
خلجی با بیان این که سرعت گردش اطلاعات، سهولت دسترسی و تکثر پیام، ارتقای سطح دانش شهروندان، تغییرات فناوری و تحول سبک زندگی اثر نوپدیدی بر افکار عمومی گذاشته، توضیح داد: مهار و مدیریت امواج سهمگین ناشی از افکار عمومی در مسائل مختلف به دغدغه دولتها و نظامها تبدیل شده است. افکار عمومی صدای مردم است و همه دستگاه ها ناچار باید به افکار عمومی توجه داشته باشند. مطالعات مختلفی در این رابطه انجام شده بود. ولی وارونگی افکار عمومی مورد بحث قرار نگرفته بود.
در تعریف جامعی که از مجموع بررسیها به دست آوردیم، وارونگی افکار عمومی به معنای عملکرد واکنشی افکار عمومی است به شکلی که مطابق پیش بینی ها نباشد. در واقع مردم در گروه های مختلف اجتماعی در معرض پیام های مختلف قرار می گیرند. دولت باید بتواند این تغییرات و دگرگونیها را رصد و پایش کند.