گزارش و تحلیل حمله هوایی اخیر اسرائیل به سوریه

حدودساعت۲۳:۰۱شامگاه جمعه۲۰ می۲۰۲۲،دشمن اسرائیلی با موشکهای زمیـن بـه زمین از مسیرجولان اشغالی سوریه، نقاطی در جنوب دمشق راهـدف قرار داد، پدافند هوایی ما با موشکهای متجاوز مقابله و اکثر آنها را ساقط کرد.

این حمله بزرگترین و شدید ترین حمله ی صهیونیست ها در چند سال اخیر می باشد. جنگنده‌های رژیم صهیونیستی در نوبت اول مواضعی در ریف جنوبی دمشق پایتخت سوریه را هدف قرار دادند.

موشک‌های رژیم صهیونیستی تقریبا در 1.5 کیلومتری حرم حضرت زینب(س) اصابت کرده است؛ موشک به گاراژی که در نزدیکی حرم بوده اصابت کرده است. در کنار این آتش سوزی نیز رخ داد؛ محل آتش‌سوزی حدود ۳۰۰ متر با حرم و پارکینگ حرم فاصله داشت ؛آتش سوزی در مزرعه‌ای نزدیک هتل الروضه در ورودی منطقه زینبیه اتفاق افتاد.

 

سه افسر پدافند هوایی سوریه در این حمله به شهادت رسیدند. از هفته گذشته تا الان شش افسر کارکشته و آموزش دیده ارتش سوریه در حملات رژیم صهیونسیتی به شهادت رسیده‌اند.

همزمان با حملات چند روز اخیر رژیم صهیونیستی به مواضع مختلف در سوریه شبکه تلویزیونی کان این رژیم در گزارشی تحلیلی ادعا کرده که موضوع تمرینات اخیر جنگنده‌های این رژیم برای حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران فقط تبلیغات است و هیچ حقیقتی پشت آن وجود ندارد.

 

اسرائیل چرا حمله می‌کند؟

همزمان با حمله این جنگنده‌های رژیم صهیونیستی، تحلیل این شبکه اینست  که به دلیل عدم حمایت اروپا و آمریکا از اسرائیل و سرگرم بودن آنها در شرق اروپا، ارتش رژیم نمی‌تواند به تنهایی با ایران مقابله کرده و بخواهد حملاتی را ترتیب دهد.

در هر صورت به نظر می‌رسد صهیونیست‌ها دچار سردرگمی استراتژیک شده و حمله به سوریه از روی برنامه ریزی دقیق و هدفمند نیست و صرفاً حملاتی کور برای عرض اندام است.

رژیم صهیونیستی گمانه هایی مبنی بر اراده مقاومت برای بازپس‌گیری جولان دارد. این احتمال به خصوص بعد از دیدار بشار اسد با رهبر انقلاب تقویت شده است. به نظر این حمله و جوانب حساسیت برانگیز آن مثل نزدیکی حرم حضرت زینب به محل اصابت، نوعی نمایش قدرت و جدیت توسط این رژیم است.

اما واقعیت روی صحنه اینست که این رژیم اصلا در موقعیت رویارویی با ایران نیست. اسرائیل که تا قبل از این نیروهای روسیه را به عنوان یکی از ارکان حفظ ثبات به نفع خود در نظر گرفته بود، اینک با خروج این نیروها ابتکار عمل کمی در سوریه و بلندی‌های جولان دارد. وقوع درگیری آنهم در میانه انباشت بحران‌های نظامی، غذایی، سوختی و … چیزی نیست که مورد استقبال شرکای سنتی اسرائیل قرار بگیرد.

این حملات در کمترین حد خود، نقطه عزیمت خوبی برای وارد کردن سهمگین ترین ضربه  به اسرائیل در طول ادوار عمرش است. نظام بین الملل اگر امروزه برای هر کشوری مبین بی ثباتی و آشفتگی است، برای ایران عملا تبدیل به زمین فرصت ها شده است. بعید است که هم در قضیه برجام و هم در مسئله اسرائیل به این زودی‌ها فرصتی به این اندازه مناسب بدست آید.

دیدگاهتان را بنویسید